+47 22 44 62 22
post@visumexpress.no

VISUM TIL KINA

Det er nødvendig å søke om visum før avreise.

Servicegebyrer og Behandlingstid

Vennligst merk at konsulæravgiften refererer til avgiften belastet av den kinesiske ambassaden/konsulatet for visumbehandling. Den spesifikke tjenesten valgt av oss ved ambassaden/konsulatet, enten standard, ekspresstjeneste eller hurtigbehandlingstjeneste, vil være basert på hastighetsnivået du ønsker, for å sikre at du mottar passet innen ønsket tidsramme.

Vårt servicegebyr Ambassadens avgift Behandlingstid
Normal kr 1590 / per stk kr 1350 / per stk Motta visumet etter 15 arbeidsdager fra bestillingsdatoen.
Ekspress kr 2380 / per stk kr 1975 / per stk Motta visumet innen 15 arbeidsdager fra bestillingsdatoen.
Fast track kr 3090 / per stk kr 2450 / per stk Motta visumet innen 2-5 arbeidsdager fra bestillingsdatoen

Hvordan søker man visum til Kina i 2023?

Er det mulig å få visum til Kina nå?

Ja.

Kina er nå åpen for reisende, og du kan nå søke om alle typer visum til Kina gjennom vår tjeneste. Uansett om du planlegger å besøke Kina for forretninger, fritid eller studier, er vårt erfarne team av visumeksperter her for å hjelpe deg gjennom hele søknadsprosessen.

Hvor lang tid tar det å behandle en visumsøknad til Kina?

  • Normal behandling: 4 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden.
  • Ekspress behandling: 3 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden.
  • Fast Track: Vårt raskeste alternativ. Med Fast Track kommer du først i køen, og visumet ditt blir ferdig behandlet før det som normalt er mulig. Svært begrenset tilgjengelighet.

For å unngå forsinkelser og ulemper vil vi sørge for at søknadsskjemaet ditt er riktig fylt ut og støttedokumenter er utarbeidet før du leverer søknadsdokumentene dine på ambassaden.

Trenger jeg å levere visumsøknaden personlig på visumsenteret?

I følge arbeidsordningene, fra 14. august 2023 til 31. desember 2023, vil Kinas ambassade i Norge slippe de som er kvalifisert fra å gi fingeravtrykk for enkelt- eller dobbeltinngangsvisum for forretningsreiser, turist, privat ,transit og besetningsmedlemmer.

Når bør jeg begynne å søke om et visum til Kina?

Vi anbefaler alle å være ute i god tid i forveien, minimum 4 uker før avreise.

Ambassaden og visumsenteret forbeholder seg retten til å bruke tid utover den normale behandlingstiden dersom de ønsker å gjøre dette. I tillegg er det stor variasjon i ventetid på time for innlevering av søknad. Vi beregner ca. 3 uker totalt for normal behandlingstid,

men merk at dette vil varierere fra søker til søker, avhengig av flere variabler som type visum, nasjonalitet, hvor raskt søker kan fremskaffe nødvendig dokumentasjon, postgang, mm.

Hva trenger jeg for å søke om visum til Kina?

Alle, uavhengig av reisemålet, må sende inn disse dokumentene når de søker om visum til Kina:

 • Pass i orignal
 • Passfoto
 • Søknadsskjema

For mer informasjon om visumkravene for de ulike typene visum, se våre relevante nettsider, vi har gitt lenker nedenfor:

Kan jeg søke om 1 års multiple entry visum til Kina?

Forenklede Krav for Multiple Entry Visum til Kina
For å søke om et multiple entry visum til Kina, må følgende krav oppfylles:
For 1-års multiple entry visum:

 • Tidligere reiser: Du må ha reist til Kina minst to ganger de siste 5 årene. Vi trenger kopi av reisestempler.
 • Tidligere Visum: Du må ha minst to tidligere kinesiske visum utstedt de siste 5 årene i samme kategori som du nå søker (f.eks. Business). Minst ett av disse må være 6-måneders visum. Vi trenger kopi av disse.
 • Fingeravtrykk: Om du ikke har avgitt fingeravtrykk hos et autorisert visumsenter etter 15.september 2019 kreves personlig oppmøte på visumsenteret i Oslo. Du må også møte opp personlig om du har fått nytt pass siden du sist avga fingeravtrykk.
 • Invitasjon: Du må ha en invitasjon fra en kinesisk vert som tydelig angir at du trenger Multiple Entry visum til Kina.
For 2-års multiple entry visum:

 • Tidligere reiser: Du må ha reist til Kina minst to ganger de siste 5 årene. Vi trenger kopi av reisestempler.
 • Tidligere Visum: Du må ha minst to tidligere kinesiske visum utstedt de siste 5 årene i samme kategori som du nå søker (f.eks. Business). Minst ett av disse må være 1-års visum. Vi trenger kopi av disse.
 • Fingeravtrykk: Om du ikke har avgitt fingeravtrykk hos et autorisert visumsenter etter 15.september 2019 kreves personlig oppmøte på visumsenteret i Oslo. Du må også møte opp personlig om du har fått nytt pass siden du sist avga fingeravtrykk.
 • Invitasjon: Du må ha en invitasjon fra en kinesisk vert som tydelig angir at du trenger Multiple Entry visum til Kina.

Tilleggskrav til dette visumet

Utenlandske statsborgere må legge ved kopi av bostedsattest eller oppholdstillatelse og et brev fra arbeidsgiver/skolen som bekrefter at søkeren arbeider/studerer i Norge

En eller begge foreldre/ verge(r) må fylle ut og signere «Parent Declaration Form», samt legge ved kopi av pass til den/ de som signerer.

Det er ikke visumpliktig å reise til Hong Kong eller Macau, men man bruker opp ett visum dersom man reiser fra fastlandet til Hong Kong eller Macau. Reisende trenger ett nytt visum for å reise inn til Kina igjen.

0

Handlekurven din