+47 98 47 88 87
post@visumexpress.no

VISUM TIL KINA

Det er nødvendig å søke om visum før avreise.

Hvordan søker man visum til Kina i 2023?

Er det mulig å få visum til Kina nå?

Ja.

Kina er nå åpen for reisende, og du kan nå søke om alle typer visum til Kina gjennom vår tjeneste. Uansett om du planlegger å besøke Kina for forretninger, fritid eller studier, er vårt erfarne team av visumeksperter her for å hjelpe deg gjennom hele søknadsprosessen.

Hvor lang tid tar det å behandle en visumsøknad til Kina?

  • Normal behandling: 4 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden.
  • Ekspress behandling: 3 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden.
  • Fast Track: Vårt raskeste alternativ. Med Fast Track kommer du først i køen, og visumet ditt blir ferdig behandlet før det som normalt er mulig. Svært begrenset tilgjengelighet.
  • For å unngå forsinkelser og ulemper vil vi sørge for at søknadsskjemaet ditt er riktig fylt ut og støttedokumenter er utarbeidet før du leverer søknadsdokumentene dine på ambassaden.

Krever en kinesisk visumsøknad innsamling av fingeravtrykk?

Fra og med oktober 2018 har ambassaden vedtatt at alle søkere mellom 14 og 70 år må møte opp personlig på det kinesiske visumsenteret for å avgi fingeravtrykk. Fingeravtrykk er deretter gyldig i 5 år, eller til du bytter pass

Når bør jeg begynne å søke om et visum til Kina?

Vi anbefaler alle å være ute i god tid i forveien, minimum 4 uker før avreise.

Ambassaden og visumsenteret forbeholder seg retten til å bruke tid utover den normale behandlingstiden dersom de ønsker å gjøre dette. I tillegg er det stor variasjon i ventetid på time for innlevering av søknad. Vi beregner ca. 3 uker totalt for normal behandlingstid,

men merk at dette vil varierere fra søker til søker, avhengig av flere variabler som type visum, nasjonalitet, hvor raskt søker kan fremskaffe nødvendig dokumentasjon, postgang, mm.

Hva trenger jeg for å søke om visum til Kina?

Alle, uavhengig av reisemålet, må sende inn disse dokumentene når de søker om visum til Kina:

  • Pass i orignal
  • Passfoto
  • Søknadsskjema

For mer informasjon om visumkravene for de ulike typene visum, se våre relevante nettsider, vi har gitt lenker nedenfor:

Bør jeg sende inn visumsøknaden min personlig til det kinesiske visumsenteret?

Hvis du fullførte fingeravtrykksinnsamlingen og søkte om kinesisk visum innen 5 år med samme pass, trenger du ikke sende inn visumsøknaden personlig.

Tilleggskrav til dette visumet

Utenlandske statsborgere må legge ved kopi av bostedsattest eller oppholdstillatelse og et brev fra arbeidsgiver/skolen som bekrefter at søkeren arbeider/studerer i Norge

En eller begge foreldre/ verge(r) må fylle ut og signere «Parent Declaration Form», samt legge ved kopi av pass til den/ de som signerer.

Tidligere visum i samme kategori må legges ved. Man kan også søke om dette visumet dersom man i det siste året har hatt og brukt minst 1 businessvisum til Kina. Alle søknader vurderes individuelt.

Det er ikke visumpliktig å reise til Hong Kong eller Macau, men man bruker opp ett visum dersom man reiser fra fastlandet til Hong Kong eller Macau. Reisende trenger ett nytt visum for å reise inn til Kina igjen.

0

Handlekurven din