+47 22 44 62 22
post@visumexpress.no

Opphold

Opptil 90 dager

Antall innreiser

Enkel/Dobbel

Visumets gyldighet

3 måneder

Viktig informasjon om unntak for fingeravtrykk

Viktig informasjon om unntak for fingeravtrykk
  • I henhold til arbeidsordningene til 31. desember 2024 vil Kinas ambassade i Norge gi unntak for de som er kvalifisert fra å gi fingeravtrykk for enkel- eller dobbeltinngangsvisum for forretningsreiser, turisme, private besøk, transitt og besetningsmedlemmer.

Behandlingstid på ambassaden

  • . Normal behandling: 4 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden.
  • . Ekspress behandling: 3 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden.
  • . Fast Track: 2 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden.

opphold

Opptil 90 dager

Utenlandske statsborgere

Dersom du søker med et pass som ikke er fra et EU- eller EØS-land, vennligst legg ved fotokopier av begge sider av oppholdskortet ditt.
For søkere med et EU- eller EØS-pass krever ambassaden enten et bostedsbevis eller et registreringsbevis for EU/EØS-borgere som bekreftelse på ditt opphold i Norge. I tillegg til de nevnte dokumentene, kan du også legge ved bevis på din bosted i Norge. Et utskrift fra Skatteetaten som bekrefter din bostatus i Norge, er akseptabelt for dette formålet.

Reiser til Hong Kong eller Macau

Det er ikke visumpliktig å reise til Hong Kong eller Macau, men man bruker opp ett visum dersom man reiser fra fastlandet til Hong Kong eller Macau. Reisende trenger ett nytt visum for å reise inn til Kina igjen.

2 innreiser til Kina

Hvis du planlegger å reise til Hongkong, Macao, eller andre nærliggende land under ditt opphold i fastlands-Kina, og du har til hensikt å returnere til fastlands-Kina etterpå, vil det være nødvendig for deg å søke om et visum for dobbel innreise, kjent som et «Double entry visa». Dette visumet gir deg muligheten til å forlate fastlands-Kina og komme tilbake innen en periode på 3 måneder fra utstedelsesdatoen for visumet. For å understøtte søknaden din, må du vedlegge dokumentasjon som bekrefter dine reiseplaner. Dette kan omfatte returbilletter for fly, tog, eller båt som viser dine reiser ut av Kina og din planlagte retur. Det er essensielt at denne dokumentasjonen klart viser reisedatoene og destinasjonene for å bekrefte behovet for to innreiser til Kina.

Flere innreiser visum til Kina

Turistvisum tillater maks to innreiser (i løpet av 6 måneder).

VERKTØYKALKULATOR:

Beregn av gebyr før du søker
Turistvisum

Summary

Turistvisum til Kina

Trinn 1

Fyll ut vårt online bestillingsskjema.

Sjekk visumkrav og fyll ut vårt online bestillingsskjema.

Trinn 2

Samler dokumentasjon

Følg disse instruksjonene for å sikre at du sender inn en fullstendig visumsøknad

Pass i orignal

  • Pass må være gyldig i minst 6 måneder
  • Pass med sprekker eller skader kan avvises ved ambassaden eller ankomst i landet.
  • Det må være minst 2 hele, ubrukte, motstående sider inn i passet.

Passfoto

  • Du må legge ved et passfoto for å få visum. Du kan gjerne ta bilde selv med et mobilkamera mot en hvit vegg og laste opp bildet ditt .Les mer om krav og last opp bilder her: https://visumexpress.no/ta-passbilde-selv/

Forenklede skjema

Etter at du har lagt inn din bestilling, må du fylle ut det forenklede skjema her: ·https://visumexpress.no/kina/forenklet-skjema-kina/
I dette skjemaet skal du også laste opp en bildekopi av informasjonssiden i ditt pass, så vennligst ha dette klart.

Reisebestilling

I henhold til de siste forskriftene fra Folkerepublikken Kinas ambassader i Norge, er søkere om turistvisum påkrevd å legge frem komplette kopier av rundtur flybestillinger og hotellreservasjonsdetaljer for oppholdet i Kina. Disse bestillingsdokumentene skal inkludere: for det første, flyreservasjoner som dekker innreise fra opprinnelsesstedet til Kina, og returfly fra Kina. For det andre, må hotellbestillinger vise overnatting for hele varigheten av søkerens opphold i Kina. Dette markerer en endring fra tidligere krav der det var tilstrekkelig å levere bestillinger som bekreftet bare en del eller få netter av oppholdet. Nå er det obligatorisk å levere komplette bestillingsinformasjon som beviser overnatting gjennom hele oppholdet i Kina.

Trinn 3

Motta bekreftelse og faktura fra oss etter søknaden blir godkjent.

Trinn 4

Motta visum

0

Handlekurven din