+47 22 44 62 22
post@visumexpress.no

Visum til Kina for privat besøk

Visumexpress > Trenger du visum til Kina? > Visum til Kina for privat besøk

Opphold

Opptil 180 dager

Antall innreiser

Enkel/Dobbel/Unegrenset

Visumets gyldighet

Fra 3 måneder

Viktig informasjon om unntak for fingeravtrykk

Viktig informasjon om unntak for fingeravtrykk
 • I henhold til arbeidsordningene til 31. desember 2024 vil Kinas ambassade i Norge gi unntak for de som er kvalifisert fra å gi fingeravtrykk for enkel- eller dobbeltinngangsvisum for forretningsreiser, turisme, private besøk, transitt og besetningsmedlemmer.
 • For søkere som søker om flerinngangsvise forretningsvisum eller familiegjenforeningsvisum (Q2), kreves det at søkeren har fått to kinesiske visum i løpet av de siste 5 årene og har brukt begge visumene. I tillegg må dagens pass som brukes av søkeren ha fingeravtrykksopptak fra visumsider datert 16. september 2019 eller senere ved visumsenteret.

Behandlingstid på ambassaden

 • . Normal behandling: 4 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden.
 • . Ekspress behandling: 3 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden.
 • . Fast Track: 2 arbeidsdager fra søknad er innlevert til ambassaden.
 • . Visumexpress gjør vårt ytterste for å levere ferdig kontrollerte søknader til konsulatet samme dag de blir mottatt (dersom mottatt på vårt kontor før kl.10).

opphold

Opptil 180 dager

Utenlandske statsborgere

Utenlandske statsborgere må legge ved kopi av bostedsattest eller oppholdstillatelse OG et brev fra arbeidsgiver/skolen som bekrefter at søkeren arbeider/studerer i Norge

Personer under 18 år

En eller begge foreldre/ verge(r) må fylle ut og signere «Parent Declaration Form», samt legge ved kopi av pass til den/ de som signerer. Dette gjelder for mindreårige under 18 år som enten reiser alene, eller som reiser uten forelder/ verge.

Reiser til Hong Kong eller Macau

Det er ikke visumpliktig å reise til Hong Kong eller Macau. Men man bruker opp ett visum dersom man reiser fra fastlandet til Hong Kong eller Macau. Man trenger ett nytt visum for å reise inn i Kina igjen.

Barn med kinesiske foreldre

Dersom man søker visum for et barn som har en eller to foreldre med kinesisk statsborgerskap, må kopi av fødselsattesten til barnet legges ved i søknaden. I tillegg krever ambassaden kopi av oppholdstillatelsen til foreldrene. Den som søker må også sende inn dokumentasjon som viser hva slags oppholdstillatelse den kinesisk forelderen/foreldrene hadde på det tidspunktet barnet ble født.

2 innreiser til Kina

«Double entry visa», tillater 2 innreiser til Kina i løpet av 6 måneder fra utstedelsedato. Reisende må søke denne type visum dersom de skal forlate Kina og reise til et annet land/sted (f.eks. Hong Kong, Korea, Mongolia eller Taiwan) og deretter tilbake til fastlands-Kina. Dokumentasjon som bekrefter 2 innreiser til Kina, må legges ved.

Multiple visum til Kina

Tidligere visum i samme kategori må legges ved.

Gift med kinesisk statsborger

Dersom søkeren er gift med en kinesisk statsborger, må kopi av vigselsattest legges ved i søknaden.

VERKTØYKALKULATOR:

Beregn av gebyr før du søker
Privat

Summary

Visum til Kina for privat besøk

Trinn 1

Fyll ut vårt online bestillingsskjema.

Sjekk visumkrav og fyll ut vårt online bestillingsskjema.

Trinn 2

Samler dokumentasjon

Følg disse instruksjonene for å sikre at du sender inn en fullstendig visumsøknad

Pass i orignal

 • Pass må være gyldig i minst 6 måneder
 • Pass med sprekker eller skader kan avvises ved ambassaden eller ankomst i landet.
 • Det må være minst 2 hele, ubrukte, motstående sider inn i passet.

  Passfoto

  • Du må legge ved et passfoto for å få visum. Du kan gjerne ta bilde selv med et mobilkamera mot en hvit vegg og laste opp bildet ditt .

   Les mer om krav og last opp bilder her: https://visumexpress.no/ta-passbilde-selv/

  Forenklet skjema

  Etter at du har lagt inn din bestilling, må du fylle ut det forenklede skjema her: ·https://visumexpress.no/kina/forenklet-skjema-kina/
  I dette skjemaet skal du også laste opp en bildekopi av informasjonssiden i ditt pass, så vennligst ha dette klart.

  Invitasjon

  Invitasjon fra din kontakt i Kina: Invitasjon skal inneholde navn til søker, inn- og utreisedato, adresse i Kina, signatur fra personen som inviterer

  Invitert til Kina av ikke kinesiske statsborgere
  Invitasjon fra privatperson i Kina. Invitasjonen skal være notert med informasjon om deres relasjoner. Dokumentet må være signert og inneholde kontaktinformasjon, adresse og telefonnummer fra inviterende part.

  Det kreves kopi av gyldig visum fra inviterende part.

  Invitert av kinesiske statsborgere
  Invitasjon fra privatperson i Kina. Invitasjonen skal være notert med informasjon om deres relasjoner. Dokumentet må være signert og inneholde kontaktinformasjon, adresse og telefonnummer fra inviterende part.

  Det kreves kopi av deres kinesiske identifikasjon (ID kort)

  Bevis om forhold

  Når du søker om privat besøk visum til Kina, avhenger kravet om å levere dokumentasjon som beviser forholdet mellom søkeren og den inviterende personen, som kopier av vigselsattest eller fødselsattest, av visumkategorien:
  • Q1-visumkategorien: Dette gjelder for søkere som planlegger å besøke sine 'Family members' som er kinesiske statsborgere og oppholde seg i Kina i mer enn 180 dager. 'Family members' i denne sammenhengen refererer til ektefeller, foreldre, sønner, døtre, ektefellene til sønner eller døtre, brødre, søstre, besteforeldre, barnebarn, og svigerforeldre.
  • S1-visumkategorien: Dette gjelder for søkere som besøker sine 'immediate family members' som er utenlandske statsborgere arbeidende eller studerende i Kina, med et besøk som varer mer enn 180 dager. 'Immediate family members' refererer til ektefeller, foreldre, sønner eller døtre under 18 år, og svigerforeldre.
  • S2-visumkategorien: Dette er for søkere som besøker sine 'immediate family members' som er utenlandske statsborgere arbeidende eller studerende i Kina, men varigheten av oppholdet er mindre enn 180 dager. 'Immediate family members' i denne sammenhengen refererer også til ektefeller, foreldre, sønner eller døtre under 18 år, og svigerforeldre.
  I disse tilfellene er det å levere bevis på familiære forhold en viktig del av visumsøknadsprosessen. Sørg for at dokumentene som leveres er originale.
  Når du søker om et Q2-visum, som er for å besøke en kinesisk statsborger med et opphold som varer mindre enn 180 dager, er det ikke nødvendig å levere bevis på familiære forhold.

  Trinn 3

  Motta bekreftelse og faktura fra oss etter søknaden blir godkjent.

  Trinn 4

  Motta visum

  0

  Handlekurven din